Csanády-borház

A Csanády-ház az alföldi puszta egyik legrégebb népi lakóháza. A Csanádyak Bocskai István rokonsági köréhez tartoztak. Mint ilyenek, a fejedelem után a Nagykereki vár birtokosai lettek. Címeres oklevelt I. Lipót királytól kaptak 1690-ben. A Csanádyak Hajdúszoboszló, s az egész hajdúkerület egyik legelőkelőbb családja.

Erődfal

A múzeum Bocskai István (1557-1606) erdélyi fejedelem, a Hajdúkerület létrehozójának nevét viseli. Bocskai a szolgálatába szegődött hajdúkat saját birtokain telepítette le, földet és kollektív nemességet adományozott nekik. Ennek fejében háború idején katonáskodással tartoztak. A mintegy húsz méter hosszú falon láthatók a hajdúk által annak idején nyitott körte alakú lőrések, maga a sarokbástya kör alakú.

Nemzetközi Modern Múzeum

A Nemzetközi Modern Múzeum alapítója a szoboszlói kötődésű Joseph Kadar Párizsban élő képzőművész. Kádár József ugyan Debrecenben született, de 1939-től 1954-ig Szoboszlón élt, majd Franciaországban telepedett le. Párizsban talált rá az elektrografikára. Ott lett figuratív festőből kísérletező művész, szakítva az ecsettel. Azóta fénymásolóval, számítógéppel készíti egyedi alkotásait, műveivel több hazai és még több külföldi városban szerepelt.

Harangház

A fürdő előtti park különleges látványossága a millennium évében felavatott Harangház, ahol Oborzil Editnek, a városunkban született iparművésznek és férjének, Jeney Tibornak a különleges haranggyűjtemény-adománya nézhető meg.A látványos építészeti alkotás Rácz Zoltán építész munkája.

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlón a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő, az Aqua-Palace Fedett Élményfürdő, az Aquapark, az Árpád Uszoda és strand elégíti ki a vendégek különböző igényeit. A termalfurdo.hu által szervezett Az Év Fürdője közönségszavazáson a Hungarospa Hajdúszoboszló lett Az Év Fürdője 2015-ben. A Hungarospa Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, melyben gyógyfürdő, strand, aquapark, uszoda és fedett élményfürdő is üzemel.

Hajdú-fly

A repülőtér a légisportok kipróbálása, gyakorlása mellett több sport és egyéb rendezvénynek a helyszín, itt rendezik meg minden évben a Kösely-kupa Lovasversenyt és a Birka- és Slambucfőző Örömnapot is. Ha szeretne hajdúszoboszlói tartózkodása alatt a magasba szállni és az égről letekintve is megcsodálni Hajdúszoboszló városát, akkor egyeztessen időpontot és repüljön a Hajdú-Fly-al.

Hortobágyi Nemzeti Park

A leghíresebb magyar puszta szinte fogalommá vált, és nemzetközi téren mondhatni régebb óta ismert mint hazánkban. Felszínét a Tisza és mellékfolyóinak áradásai formálták szinte tökéletes síksággá. Természetesen az ember legelő állataival, a vizek szabályozásával befolyásolta a táj fejlődését.

M3 Archeopark Polgár

Kedves látogató Ön egyedülálló látványosságra tehet szert amennyiben kirándulást tesz Magyarország első tájtörténeti és régészeti pihenőparkjába az M3 Archeoparkba. Vendégháztól egyszerűen gyorsan a 4 sz. főúton Debrecen felé haladva, M-35 autópálya, M3-as autópályán haladva Budapest felé a polgári kijáratnál található Magyarország első tájtörténeti és régészeti pihenőparkja. Az M3 Archeopark egyszerűen, könnyedén bejárható, kellemes kikapcsolódást és pihenést biztosít a látogató közönség számára.

Debreceni Déri Múzeum

Debrecen központjában található, a Déri téren az európai hírű Déri Múzeum, amely a vendégeinknek is kínál különleges, egyedi látnivalókat. Érdemes egy napos programot szervezni a Debrecenbe mert Hajdúszoboszlón a szálláshelytől gyorsan, egyszerűen megközelíthető a Déri Múzeum amely Györgyi Dénes és Münnich Aladár tervei alapján került megépítésre. 1930- ban pedig megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.